Ένα από το πιο εύκολα οδικά προσβάσιμα νησιά της Ελλάδας έχει γίνει πλέον η Λευκάδα, μετά την ολοκλήρωση του δικτύου των νέων αυτοκινητοδρόμων που δόθηκαν πρόσφατα στην κυκλοφορία. Μην ξεχνάτε ότι δε χρειάζεται πλοίο για να έρθετε στη Λευκάδα, καθώς το νησί είναι πολύ κοντά στη Στερεά Ελλάδα και μία πλωτή γέφυρα συνεχούς ροής δωρεάν διέλευσης την ενώνει με αυτή και αποτελεί την οδική σύνδεση του νησιού.

Πως θα έρθετε στην Λευκάδα

Η πόλη της Λευκάδας απέχει 380χλμ από την Αθήνα, 420χλμ από την Θεσσαλονίκη και 100χλμ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Από την Αθήνα θα έρθετε μέσω της Ολυμπίας Οδού έως την γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και στην συνέχεια διανύοντας την Ιόνια Οδό μέχρι την Αμφιλοχία. Έπειτα ακολουθείται για 60 χλμ. την επαρχιακή οδό που διασχίζει την Αιτωλοακαρνανία και καταλήγει στην πλωτή γέφυρα του νησιού.

Οι βορειοελλαδίτες και οι βαλκάνιοι, για να έρθουν στη Λευκάδα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Εγνατία Οδό έως τα Ιωάννινα και στην συνέχεια να 'μπουν' στην Ιόνια Οδό μέχρι στην Φιλιππιάδα. Από εκεί ακολουθείται την επαρχιακή οδό προς την Πρέβεζα (20χλμ.)  και την υποθαλάσσια σήραγγα της, που απέχει 20 χλμ. από την πλωτή γέφυρα της Λευκάδας.

Λεωφορεία συνδέουν καθημερινά την Λευκάδα με την Αθήνα και την Πάτρα και δύο φορές την βδομάδα με την Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερα για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λευκάδας στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.ktel-lefkadas.gr/

Ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση στη Λευκάδα έχουν όσοι ταξιδεύουν με το αυτοκίνητό τους από την Ιταλία μέσω των λιμανιών της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας.

Αεροπορικά συνδέεται με κατευθείαν  πτήσεις charter από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου που απέχει από τη πόλη της Λευκάδας 18 χλμ.  

Ατμοπλοϊκά η Λευκάδα συνδέεται με τα άλλα νησιά του Ιονίου με το επιβατηγό πλοίο «Azimut» Η ακτοπλοϊκή γραμμή συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Από το Νυδρί επίσης μπορεί κάποιος να μεταβεί με φέριμποτ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.